De lekkerste carrotcake-cupcakes met roomkaasglazuur

Carrot cupcakes

Dit zijn de lekkerste carrotcake cupcakes met een toefje roomkaasglazuur erop! Pak je sterren van een gebruikelijk bakassortiment, zoals bloem, suiker en boter, plus een paar extra’s, zoals wortels en roomkaas, en ga aan de slag!

Hoewel worteltaart het hele jaar door gevierd kan en MOET worden, voelt het om de een of andere reden vooral heerlijk in de lente. De zachte kruim, de supervochtige (sorry als het je spijt 😬) textuur, de hints van kaneelkruiden. We zouden ook liegen als we zouden zeggen dat we geen zin hadden in de roomkaasglazuur. Omdat wij dat zijn. Altijd. Bij welke gelegenheid dan ook. Als er sprake is van soepel, luchtig roomkaasglazuur, zijn we er.

En deze kleine cupcakes zijn de beste. Gewoon het beste. De perfecte kleine traktatie voor alle lentedingen. Paasbrunch? JEP. Moederdag? Zeker weten. Die planten waarvan je zeker wist dat je ze vorig jaar had gedood, beginnen weer te bloeien? PAK JEZELF EEN CARROT CAKE CUPCAKE, VRIEND! Je hebt het verdiend.

In deze post: Alles wat je nodig hebt voor carrotcake-cupcakes met roomkaasglazuur

Bekijk hoe je deze cupcakes maakt

Ingrediënten voor carrotcake cupcakes

Laten we carrotcake cupcakes maken met roomkaasglazuur

Variaties op deze cupcakes

Worteltaartcupcakes met roomkaasglazuur: veelgestelde vragen

Ingrediënten die je nodig hebt voor deze carrotcake-cupcakes

Vrij standaard bakopstelling voor deze jongens, dus hopelijk bevat je voorraadkast al grotendeels de sleutels van het koninkrijk, maar dit is wat je nodig hebt:

bloem, suiker, zuiveringszout, bakpoeder, zout

kaneel

geraspte wortels

olie (elke neutraal smakende soort is voldoende)

eieren

roomkaas

boter

poedersuiker

vanille

We houden van een relatief korte ingrediëntenlijst, vooral als het gaat om cake EN glazuur, dus dit recept is een echte winnaar. Carrotcake nirvana is bijna van jou!

Laten we carrotcake cupcakes maken met roomkaasglazuur

Je hebt je ingrediënten en je liefde voor cupcakes klaar, dus laten we carrotcake gaan maken, oké? Zo doe je het:

  1. Beslag . Combineer de droge ingrediënten in een grote kom. Meng vervolgens de geraspte wortelen en de olie en voeg langzaam het droge mengsel toe tot het is opgenomen. Voeg je losgeklopte eieren toe en roer een paar keer. Ernstig! Hoe minder roeren, hoe beter.
  2. Bak . Vet een muffinvorm in of gebruik papieren bakvormen en schep het beslag, tot ongeveer ⅔ gevuld. Bak ongeveer 13 minuten, maar ovens kunnen enorm variëren, dus houd in de gaten tot ze goudbruin zijn en een verende bovenkant hebben. Laat de cupcakes afkoelen.
  3. Vorst . En nu om de reden dat we hier zijn. Meng alle ingrediënten behalve de poedersuiker en voeg dat langzaam toe, zodat het geheel glad blijft. Nu kun je gewoon botermesjes invriezen, maar als je er zin in hebt, doe het dan in een plastic zak of iets dergelijks, zodat je het glazuur er zelfs in kleine toefjes bovenop kunt spuiten.

Dan, hoera! Het is carrotcake-cupcake-tijd! Spreid ze uit op de feesttafel. Stapel ze op deze schattige cupcake-torens. Leg er een op het bord van je kind, gewoon om een ​​oude woensdag te vieren. 

Wortelcupcakes in vorm gieten

Variaties op deze ongelooflijke cupcakes

Of je deze nu maakt voor een feestje, een douche, een brunch of een dessert, je kunt ze opknappen hoe je maar wilt! Ben jij een rozijnenmens? Wees niet verlegen! Een paar sappige, dikke, gouden rozijnen zouden hier heerlijk zijn. (Of gewoon natuurlijk. We zien je, het snoepje van de natuur!) Misschien wil je wat walnoten hakken en door het beslag gooien of over die glazuurspiralen strooien.

Sommigen van jullie gaan graag uit de bol en stoppen ananas en kokosnoot in je worteltaart. Ga het halen, vrienden! Ben jij echt dol op glazuur? Luister, verdubbel die batch dan met roekeloze overgave. 

Hoe je het ook doet, zorg er gewoon voor dat je cupcake maakt. Omdat, CUPCAKES. Altijd A+.

Wortel Cupcakes The Cake Boutique

WORTELTAARTCUPCAKES: VEELGESTELDE VRAGEN

Welk soort bloem raden jullie aan voor deze cupcakes?

Bloem voor alle doeleinden is hier perfect.

Kan ik er noten bovenop doen?

Dat is een geweldig idee! Gehakte walnoten zouden heerlijk zijn!

Welk type olie is hier het beste?

Een neutraal smakende olie werkt in dit geval het beste, zoiets als koolzaadolie.

Moet ik muffinvormpjes gebruiken?

Rechtstreeks in de muffinvorm bakken zonder de voeringen is mijn favoriete manier om deze te bakken, maar het is moeilijker om de perfecte lichtbruine kleur aan de zijkanten te krijgen, omdat ze vaak te donkerbruin worden. De hier afgebeelde zijn perfect gelukt, maar als je het niet zeker weet, gebruik dan gewoon papieren voeringen.

Ontdek meer van The Cake Boutique

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen

× Bestel hier jouw taart!