Brioche Paasbroodjes

Paasbrood brioche

Hoe schattig zijn deze brioche paasbroodjes?

Voor het deeg gebruikte ik de Blue Band met Roomboter smaak, die ervoor zorgt dat de broodjes super zacht en luchtig zijn, precies zoals een broodje naar mijn idee moet zijn.

De Blue Band met Roomboter is heerlijk romig, makkelijk smeerbaar en bevat 100% natuurlijke ingrediënten. Dus mocht je nou wel of geen Pasen vieren, met deze leuke broodjes zul je tijdens een lunch of brunch gegarandeerd punten scoren! Én Blue Band met Roomboter is ook heel erg lekker om op een broodje of op brioche paasbrood te smeren.

Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten

Kooktijd 30 minuten

Totale tijd 2 uur

INGREDIËNTEN:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 2 eetl. melkpoeder/coffee creamer
  • 7 gram gedroogde gist
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theel. zout
  • 50 gram Blue Band met Roomboter
  • 1 ei
  • 250 ml lauwwarm melk

Ook nodig:

  • 2 eetl. bloem
  • 6 half gekookte eieren
  • 1 eiwti
  • sprinkels

BEREIDINGSWIJZE:

  • 1) Voeg de bloem en de melkpoeder in de kom en maak in het midden een kuiltje.

 

  • 2) Voeg er de gedroogde gist samen met de kristalsuiker in en een scheutje van de warme melk.

 

  • 3) Laat dit zo staan voor 5 minuten of tot de gist begint te schuimen.

 

  • 4) Voeg het zout aan de zijkant van de kom erbij en mix de droge ingrediënten kort samen.
  • 5) Voeg de Blue Band met Roomboter samen met het ei toe en mix het samen voor 4-5 minuten.

 

  • 6) Giet de melk er in stappen bij en kneed het deeg in 4-5 minuten op middelhoge snelheid (KitchenAid stand 3) soepel.

 

  • 7) Haal het deeg uit de kom en bestuif het deeg licht met een eetlepel bloem en kneed het met de hand nog even door.

 

  • 8) Dek het deeg af en laat het rijzen voor 30 minuten.

Brioche Broodjes vormen:

  • 1) Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 10 gelijke stukken van circa 120 gram.
  • 2) Verdeel elk stuk deeg weer in tweeën en rol elk stukje nu uit tot een rol van circa 20 centimeter.
  • 3) Maak de broodjes door elke keer twee rolletjes te pakken en deze om elkaar heen te wikkelen.
  • 4) Draai de uiteinden naar elkaar toe en leg het punt van de uiteinde naar onderen.
Paasbrood bereiden
  • 5) Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van elk broodje een ei.
  • 6) Dek de broodjes af met huishoudfolie en een theedoek en laat ze rijzen voor 45 minuten.
  • 7) Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (boven-onder) warmte.
  • 8) Smeer de brioche broodjes in met het eiwit en strooi de sprinkels er bovenop.
  • 9) Bak de broodjes in 20-25 minuten mooi goudbruin en gaar.

 

  • 10) Serveer de broodjes warm met beleg naar keuze, eet smakelijk!

Wist je dat…

Deze overheerlijke brioche paasbroodjes ook in de paasontbijt box zitten.  Bekijk snel deze box en ontdek wat voor lekkers hier nog meer in zit.

 

De box is te bestellen tot 24 maart 2024. Je kunt deze bestellen via het contactformulier.

Ontdek meer van The Cake Boutique

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen

× Bestel hier jouw taart!