Easy peasy Lemon Squeezy

Gember Citroen Thee

Dit verfrissende recept voor citroen gember thee is super makkelijk te maken en het is niet alleen lekker, het zit ook nog is boordevol gezonde voordelen. Het kan warm gedronken worden of giet het over ijs voor een koel, fris drankje tijdens de warme zomer dagen.

Gember thee is mijn favoriete warme drank en citroen limonade is mijn favoriete koude drank daarom besloot ik om deze eens te mixen. Deze mix heb ik al vaak voorbij horen en zien komen en het was eens tijd om het uit te proberen. Gember citroen thee is een snel en gemakkelijk drankje die lekker pittig en verfrissend tegelijk is. Bovendien is het zelfgemaakt en vers gemaakt het lekkerste.

Gember staat bekend om zijn potentiƫle kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen in de maag en citroen is gezond voor zoveel dingen, zoals het helpen bereiken van een pH-balans, vitamine C en een gezonde lever. Dus deze eenvoudige thee heeft alleen maar voordelen, zonder toegevoegde conserveermiddelen of rommel. Het is een win-win-win!

Deze gember citroen thee kan warm worden geserveerd, naar smaak gezoet met een beetje honing of over een groot glas gecrushed ice worden geschonken voor een verfrissend, koud drankje. Sla verse gemberwortel en citroenen in en probeer het zelf. Ik denk dat je dit keer op keer gaat maken als je eenmaal ervaart hoe gemakkelijk en lekker het in werkelijkheid is.

Om een gezond kopje te maken, snijd een gemberwortel en een citroen in dunne plakjes, voeg hier heet water aan toe. Laat het eventjes intrekken en het is klaar om gedronken te worden. Voor een lekkere kan limonade kook de gember en citroen kort, zeef het water en voeg indien gewenst honing of suiker toe om te zoeten. Serveer het meteen of zet het nog een paar uur/dagen afgedekt in de koelkast.

Ingrediƫnten voor 1 kopje Gember Citroen thee

  • 2 Gember plakjes (TIP: Gebruik een kaasschaaf)
  • 1 Citroen schijfje
  • Kopje heet water

Denise Heintjes, 3 April 2020